Pak deze dingen meteen aan in je nieuwe huis

Want anders doe je ze nooit meer. Als er één moment is om zaken in je huis met volle energie aan te pakken dan is dat wel als je je huis net hebt gekocht en de boel gaat opknappen vóórdat je verhuist. Maar let op, want het is gemakkelijk om een aantal dingen “later te doen” (lees: helemaal niet).

Lak houtwerk
Of je het nu zelf gaat doen of laat doen, het is een rottig klusje. Echter pak je niet meteen al je deurposten, deuren, kozijnen en plinten aan wat betreft lakwerk, dan is de kans groot dat je er nog maanden tegenaan gaat kijken. Want vind maar eens de tijd en energie als het “normale” leven weer is begonnen na je verhuizing. Niet irritanter dan aankijken tegen die ene deur of deurpost die nou net niet gelakt is zoals de rest. Aanpakken dus! En is het helemaal niet nodig, dan ben je een mazzelaar.

Gordijnen & lampen
De basis van je nieuwe woning is uiteraard eentje inclusief gordijnen en lampen. Trap niet in de valkuil omdat je op die ene plek het eigenlijk niet meteen nodig hebt, want de kans is groot dat je dan een jaar later nog steeds vuilniszakken voor het raam plakt als er logés komen.

Lijstwerk
Heb je veel foto’s of schilderijen die je wilt ophangen? Meteen doen. Niet alleen geeft het je een thuis gevoel in je nieuwe huis, maar laat ze staan in een hoek dan blijven ze daar. Wil je niet in de muur direct boren dan kan je ook een speciale rail ophangen waar je met doorzichtig draad meerdere lijsten aan kunt hangen.

Dozen
Ken je dat gevoel? Je huis is bijna volledig ingericht en bijna alle dozen uitgepakt. Op zolder staan er echter nog enkele met wat paperassen en onnodige spullen erin. Lekker laten staan, komt wel een keertje toch? Niet doen! Pak het meteen aan, ga Marie Kondo als het nodig is en gooi meteen weg wat je niet nodig hebt en zet dozen in de opslag die je wil bewaren maar niet in het zicht.